Programul MMD

doamna doctor copil

Asociatia MELANOMA MAYDAY este dedicata atingerii celui mai inalt nivel de performanta in SCREENING-ul cancerelor cutanate, prin efectuarea dermatoscopiei gratuite a populatiei. Este o asociatie non-profit, infiintata in Septembrie 2013, cu scopul declarat de SCREENING GRATUIT pentru depistarea melanomului cu ajutorul  dermatoscopiei digitale prin epiluminiscenta, cu unul dintre cele mai moderne echipamente existente in lume.

Sub deviza:“Noi venim la tine!”

urmarim identificarea formatiunilor canceroase sau precanceroase pentru a va indruma spre cea mai buna solutie existenta de rezolvare a acestora.
Monitorizarea activitatii este asigurata de un colectiv larg de medici dermatologi. Acestia au fost primii utilizatori in Romania ai aparatelor de Dermatoscopie prin Epiluminiscenta, pentru care competenta si training-ul le-au fost acordate de catre insusi inventatorii acestei tehnologii: initial MoleMax, sub coordonarea Profesorului Klaus Wolff din Viena si apoi FotoFinder, sub indrumarea Dipl. Ing. Rudolf Mayer din München. Timp de 15 ani am acumulat o vasta experienta in monitorizarea neinvaziva a nevilor pigmentari (alunite), evitand astfel sute de interventii chirurgicale si diagnostice eronate.
Medici dermatologi experimentati precum: Prof. Dr. Calin Giurcaneanu , Dr. Ioana Chebac, Dr. Dorina Giurcaneanu, Prof. Dr. Dan Forsea, Prof. Dr. Mihail Alecu, Dr. Monica Agapie, Dr. Florentina Zaharia, Dr. Elena Naumescu, Dr. Lucian Russu ne-au acordat in mod continuu expertiza si suportul direct.

De ce MELANOMA MAYDAY (MMD)?

Am constatat statistic ca fiind alarmanta incidenta in crestere a melanomului in tara noastra. De la an la an, am observat din ce in ce mai multe persoane cu modificari ale alunitelor sau cu forme avansate de cancer cutanat. Astfel, cunoscand faptul ca melanomul este curabil in 100% din cazuri DACA este surprins in “situ”, in stadii incipiente, am considerat ca preventia si depistarea precoce a cancerelor cutanate prin programul MMD ar fi in beneficiul celor ce apeleaza la aceasta metoda de screening.

Proiectul este un exemplu de colaborare multinationala: Unitatea Mobila fiind construita in Marea Britanie, Echipamentul dermatologic in Germania, Educatia medicala in Statele Unite ale Americii, Medicii si Asistentii Medicali din Romania. Totul pentru a sustine o idee inovatoare, care nu a fost pusa in practica nicaieri in lume la acest nivel.

Consideram ca aceasta idee, cu sprijinul adecvat, poate sa constituie acel “bulgare de zapada” care, odata rostogolit poate porni avalansa si sa duca astfel la eradicarea melanomului in lume, iar oamenii care nu ar fi avut nici o sansa sa poata spune ca o idee nascuta dupa 15 ani de experienta le-a salvat viata.

Care este misiunea noastra?

Misiunea noastra este de a facilita accesul GRATUIT la servicii de specialitate, persoanelor care necesita examinarea alunitelor!

Cum vom efectua screening-ul?truck-final-banner-bw

Prin activarea unei unitati medicale mobile bazata pe Dermatoscopie Digitala prin Epiluminiscenta, utilizand ultima generatie de echipament FotoFinder, cu cel mai performant soft si camera cu rezolutie HD. Unitatea mobila are toate facilitatile unei clinici medicale, unde veti avea si posibilitatea de a urmari materiale audio-video educationale, care sa clarifice toate intrebarile legate de Melanom. Aparatul este utilizat de catre Medici si Asistenti Medicali pregatiti in acest domeniu.

Procedura nu prezinta disconfort sau durere, nu iradiaza si ofera siguranta. Rezultatele sunt vizualizate la sfarsit si fiecare primeste indrumarea medicala, cu toate informatiile necesare.

Sunt determinate automat, pentru leziunile suspecte:

  • Dimensiunile (suprafata, perimetru, diametru)
  • Structura (punctaj pentru fiecare caracteristica): culoarea, proportiile de pigment rosu, verde, albastru, asimetria pigmentarii 
  • Aspectul marginilor (punctaj pentru fiecare caracteristica): regularitate, delimitarea precisa/imprecisa de tesuturile inconjuratoare
  • Scorul de risc (prin softul performant al aparatului sunt analizate toate elementele enumerate mai sus)

Rezultatele sunt vizualizate la sfarsit si fiecare persoana primeste indrumarea medicala, cu toate informatiile necesare.

Monitorizarea activitatii este asigurata de un colectiv larg de medici dermatologi. Unitatea mobila de Dermatoscopie Digitala prin Epiluminiscenta este inscriptionata #1, dar dorinta este sa fie prima dintr-un lung sir de unitati mobile de acest gen.

De ce sa faci o Dermatoscopie?

Medicii dermatologi recomanda controlul anual al alunitelor, indiferent de fototipul cutanat (culoarea mai deschisa sau mai inchisa a pielii), de varsta sau de sex.  DERMATOSCOPIA reprezinta o tehnica neivaziva, de inalta sensibilitate si specificitate in diagnosticarea cancerelor pielii, recomandata in acest scop de cele mai recente ghiduri de diagnostic dermatologic.
Totusi, nu de putine ori, accesul la serviciile de diagnostic prin dermatoscopie este limitat din considerente materiale sau datorita absentei aparaturii performante in apropierea domiciliului.

Acum nu mai exista aceste impedimente. “Noi venim la tine!”

Derularea programului presupune:

  • 0% radiatii, 0% durere, 0% disconfort, 0% efort

                                           si

  • 100% convenienta, 100% confidentialitate, 100% avantaj

Intr-un cuvant: PREVENTIE.

domn doctor doamna